VEGÁN ARTICSÓKA – STANDARDIZÁLT KIVONAT
A cinarin az articsóka egyik fő biológiailag aktív vegyülete. Termékünkben, az articsóka 5%-os cinarin tartalomra standardizált kivonatát találjuk (ez 2 kapszulában 40 mg cinarin tartalmat jelent!). B-vitamin komplex-szel dúsítva [B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B5 (pantoténsav) és B6 (piridoxin)], melyek hozzájárulnak a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokhoz. 1Az articsóka kivonat támogatja az emésztést és az emésztőnedv termelődését, hozzájárul a bélkomforthoz és a bélrendszer normál működéséhez, támogatja a szervezet méregtelenítését, fenntartja az egészséges májműködést, hozzájárul a normál vérzsír szinthez.
- FÜGGETLEN AKKREDITÁLT LABOR ÁLTAL IS BEVIZSGÁLT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ
- VEGÁN KÉSZÍTMÉNY, LAKTÓZMENTES ÉS GLUTÉNMENTES
- NÖVÉNYI KAPSZULATOK
NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES SZÍNEZÉKET, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS AROMÁT
- 800 MG ARTICSÓKA KIVONAT (2 KAPSZULÁBAN)
- STANDARDIZÁLT 5% CINARIN TARTALOM
- L-ORNITIN AMINOSAVVAL ÉS B-KOMPLEX-SZEL
- 1HOZZÁJÁRUL A BÉLKOMFORTHOZ
- 1TÁMOGATJA AZ EMÉSZTŐNEDV TERMELŐDÉSÉT
- 1HOZZÁJÁRUL A BÉLRENDSZER NORMÁL MŰKÖDÉSÉHEZ
- 1TÁMOGATJA A SZERVEZET MÉREGTELENÍTÉSÉT
- 1FENNTARTJA AZ EGÉSZSÉGES MÁJMŰKÖDÉST
- 1HOZZÁJÁRUL A NORMÁL VÉRZSÍR SZINTEKHEZ
ARTICSÓKA ÉS AKTÍV ÖSSZETEVŐJE A CINARIN
A cinarin az articsóka levelében igen nagy mennyiségben megtalálható bioaktív összetevő, amelynek zöme csak a drog feldolgozása során keletkezik (ez arra minta, hogy a különböző vegyületek bomlása, átalakulása mennyire előnyös is lehet élettanilag).
A felhasznált növényi levél rész jelentősége abban is áll, hogy kémiailag sokkal alaposabban vizsgált, mint a virágzat. Míg a levél összetevőiről folyamatosan jelennek meg a tudományos publikációk, a virágzat összetételéről sajnos kevesebbet tudunk. Ez alól kivételt képeznek az articsóka legjellegzetesebb vegyületei, a kávésav-származékok, amelyekkel kapcsolatban ismert, hogy a növény teljes föld feletti részében megtalálhatók. Közéjük tartozik például a cinarin is.
MIKOR ÉS KINEK AJÁNLJUK A VEGÁN ARTICSÓKÁT?
azoknak, akik támogatni szeretnék májuk és emésztésük egészségét
12 éves kortól; nemtől függetlenül
rendszeres alkoholfogyasztás esetében
férfiaknak és nőknek egyaránt
mindennapi használatra
kiegyensúlyozatlan, nem megfelelő étrend esetén
stresszes, rohanó életvitel esetén, amely rendszerint gyomorpanaszokkal jár együtt
zsíros, nehéz ételek túlzott fogyasztása esetén
Az articsóka (Cynara scolymus L.) egy évelő bogáncs, mely a dél-európai területekről, a földközi-tengeri medencéből származik (Észak-Afrika és a Kanári-szigetek). 1.5-2 m magasra nő, íves, mélyen karélyos, ezüstös, opálos zöld levelekkel, melyek 50-80 cm hosszúak. A virágok egy nagy fejen, ehető bimbóból fejlődnek ki 8-15 cm átmérőjűre, melyeknek számos háromszög alakú pikkelye van; a különálló virágok lila színűek. A bimbók ehető része elsősorban a galléros fellevelek húsos alsó része és az alap, amelyet „szívként” ismerünk; a fejletlen virágok fogyasztásra alkalmatlan részei a bimbók belsejében lévő „szelep”. Termesztése Európában egészen az ókori görögökre és rómaiakra vezethető vissza. Észak-Afrikában és egyéb szubtrópusi éghajlatú területeken is termesztik. A kereskedelmi forgalomba kerülő termék egész vagy darabolt, száraz levelek, melyet főleg Dél-Európában vagy Észak-Afrikában termesztettek.
ARTICSÓKA TÖRTÉNELEM
Az articsókát ételként használták az ősi egyiptomiak, görögök, és rómaiak. Érdekesség, hogy a zsenge levelek kevéssé, az idősebb levelek azonban erősen keserűek. A levéldrog keserű ízéért az úgynevezett szekviterpén-laktonok a felelősek (cinaropikrin).
Az articsóka (Cynara scolymus L., (Asteraceae) széles körben termesztett növény a mediterrán országokban, főleg Olaszországban, és a bimbót zöldségként fogyasztják. Az articsókát először Nápolyban, a 15. század közepe körül kezdték el termeszteni, Franciaországban pedig Medici Katalin terjesztette el. A hollandok vitték be Angliába a növényt, ahol VIII. Henrik newhalli kertjében termesztették 1530-ban. Az USA-ba a francia bevándorlók vitték át Louisiánába a 19. században, illetve a spanyol bevándorlók Kaliforniába.
Nettó tömeg: 43,2 g (60 db)
Összetevők: articsóka (Cynara scolimus L.) levél kivonat, tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), L-ornitin HCl, nikotinamid, csomósodást gátló anyagok (zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid), kalcium-D-pantotenát, piridoxin-hidroklorid, tiamin-hidroklorid, riboflavin. *2 növényi kapszulára vonatkoztatva
Adagok száma a termékben: 30-60
Adagolási javaslat: Napi 1-2 kapszula, lehetőleg étkezés előtt kb. fél órával, bő folyadékkal lenyelve. (így biztosítható megfelelő időben a megfelelő mennyiségű epeelválasztá.)
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. A termék hosszú távú (krónikus) használata javasolt.
Hatóanyagok a napi adagban | 1 kapszulában | 2 kapszulában |
Articsóka (Cynara scolimus L.) levél kivonat amelyből standardizált cinarin | 400 mg
20 mg | 800 mg
40 mg |
L-ornitin HCl | 100 mg | 200 mg |
B1-vitamin (tiamin) | 0,55 mg (50%*) | 1,1 mg (100%*) |
B2-vitamin (riboflavin) | 0,7 mg (50%*) | 1,4 mg (100%*) |
B3-vitamin (niacin) | 8 mg (50%*) | 16 mg (100%*) |
B5-vitamin (pantoténsav) | 3 mg (50%*) | 6 mg (100%*) |
B6-vitamin (piridoxin) | 0,7 mg (50%*) | 1,4 mg (100%*) |
*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték. Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
- A termék 12 éves kortól alkalmazható
- A termék nem alkalmazható vérhígítók használata esetén
- A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
- A termék nem alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában
- A termék nem alkalmazható, amennyiben allergiás bizonyos fészekvirágzatú növényekre (pl.: körömvirág, árnika, kamilla)
- Epeköves és epekőképződésre hajlamos egyéneknek a termék alkalmazása nem ajánlott
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!
OGYÉI ny.sz: 25616/2021